Brf Skattungen 1
Start Dokument Om föreningen Nyheter Bo i förening Omgivning
Boendeansvar som medlem Gemensamma utrymmen Parkering Städning & Renhållning Andrahands-uthyrning

Boendeansvar som medlem

Din lägenhet och även ditt ansvar

 

Bostadsrätt

Bostadsrätt är en av Sveriges vanligaste boendeformer. Att äga en bostadsrätt innebär att du äger rätten att bi i bostaden. Själva huset, eller husen, ägs avbostadsrättsföreningen som du är en del av genom att du är godkäns som medlem. I en bostadsrätt har du större möjlighet att påverka genom medbestämmande, större frihet att renovera och göra om i din lägenhet. Men du har även ett stort ansvar att vårda din lägenhet och föreningens egendom i övrigt. En bostadsrätt kräver större engagemang och ansvar än en hyresrätt. Skador som uppstår i din lägenhet behövs åtgärdas omedelbart, t.ex.  stopp i avlopp, läckande kranar och liknande. Var extra noga med att hålla koll på våtrum och/eller badrum – läckor och vattenskador är obehagligt för alla drabbade! Vi uppmanar att man ser våra stadgar för att veta vad man som bostadsrättsinnehavare står för och vad föreningen har hand om.

Man underhåller exempelvis själv ytskickt samt tätskikt i väggar, tak och golv och har möjligheten att tapetsera om hur man önskar eller byta golv. Du ansvarar även för glas i fönster och dörrar. Skulle din inredning i form av exempelvis frys gå sönder behöver du själv bekosta. Kom ihåg att renoveringar behöver ske fackmannamässigt.

Styrelsens godkännande och tillstånd behövs i de fallen du gör större förändringar i lägenheten genom att flytta en bärande vägg, flytta avlopp, ventilation eller vattenledningar. Se stadgar. Det är alltid bra att vara i kontakt med styrelsen i samband med renoveringar.

 

Försäkring

Det är viktigt att du som lägenhetsinnehavare skaffar hemförsäkring med bostadsrättstillägg. 

 

                                 
Frukt

Måla

Renovera

 
 
www.brfskattungen1.se
Brf Skattungen 1 © 2020


Föreningen förvaltas av Nabo.
Klicka på logotypen till höger för att komma till hemsidan där du kan
logga in till föreningens Intranät och Styrelseverktyg
Nabo