Brf Skattungen 1
Start Dokument Om föreningen Nyheter Bo i förening Omgivning

Fasad

Liljeholmstorget

Utegym

Årstaberg

Årstafältet

Årstafältet 1

Årstaskogen och Årstaholmar

Årstatorg1965

Årstaviken

Årstaviken 1

 

Omgivning

I vårt fina område hittar du mycket spännande. På våren blommar rosa körsbärsblommor vid tvärbanan och ett stenkast bort har du en lekpark med mycket roligt för de små. 

 

Årstatorg

Två stationer bort med buss eller en kortare promenad hittar du Årstatorg med mycket historia. Den svartvita bilden till vänster visar Årstatorg år 1965 och kommer från Stockholms källans hemsida. Årstatorg är centrumet i Årsta var det finns Ica Supermarket, pubar, restauranger, gymanlägnging, posten, frisör, Palmyran kebab, Florist, Årsta Folketshus som har biograf och lokaler att hyra för fest. En pärla att inte missa är retrobutiken Tid & Rum.

 

Årstaviken

Vackra Årstaviken och Årstaholmar ligger endast 1 km bort. Här finns bra promenadstråk och vill man går det att promenera runt Årstaviken där promenaden blir mellan 10-15 km. Utsikten är fantastisk och det finns bänkar man kan sätta sig på för att avnjuta utsikten. På andra sidan av Årstaviken finns Skanstull, södermalm och Hornstull. När du närmar dig slutet av promenaden kommer du till Liljeholmen. Vid vattnet finns det flertal utplacerade bryggor för att man ska kunna gå och bada. Du kan se bild på Årstaviken längst ned till vänster. Årstaskogen är belägen bredvid Årstaviken som ger både lugn och motion. Dessutom tar du dig lätt till tantolunden till fots på under 30 minuter.

 

Årstavikens utegym

När du är påväg mot Årstaviken finns det Årstavikens utegym som du kan se på bilden längst upp. Det finns idag två utegym som du lättast hittar genom att googla. Vid stationen närmast järnvägsbron hittar ni armgång, latsdrag, marklyft, bröstpress, situps och stubbar för bla upphopp. Vid stationen närmare Skanstullsbron hittar ni knäböj, dips, chins och axelpress. 

 

Årstafältet

Idag har du Årstafältet ett stenkast bort där du kan promenera eller gå och spela golf. Då stadsdelen växer planeras 6000 nya lägenheter för 15 000 invånade vilket kommer att innebära förändringar på Årstafältet. Staden planerar att påbörja bygget under våren 2018. Läs mer: http://vaxer.stockholm.se/omraden/arstafaltet/ 

 

Årstaskogen och Årstaholmar

"Årstaviken med Årstaskogen och Årsta holmar är genom sitt geografiska läge, alldeles vid gränsen mellan Saltsjön och Mälaren, en viktig del av stadens grönstruktur. Närheten till Södermalm och Årsta bidrar till skogens höga rekreativa värden. Området har också höga kulturhistoriska värden, till exempel Dianelunds koloniträdgård och Årsta gård.  Årstaskogen och på Årsta Holmar planerar staden ett nytt naturreservat. Just nu pågår bearbetning av förslaget efter beskedet om inriktning efter samrådet. Målsättningen är att reservatet ska vara inrättat våren 2018."

 

Dessa glädjande besked kan du kan läsa mer om detta på Stockholm stads hemsida. http://www.stockholm.se/KulturFritid/Park-och-natur/Naturreservat-i-Stockholms-stad1/Naturreservatsbildning/Arstaskogen/

 

Liljeholmstorget

År 2009 invigdes köpcentrumet Liljeholmstorget vid Liljeholmen som har 90 butiker, parkering och ICA supermarket Liljeholmen med stort utbud. Sats är beläget här och köpcentrumet är klassat som Europas grönaste galleria. Läs mer om utbud och erbjudanden på www.liljeholmstorget.se 

 

 ______________________________________

Kommunikation

 

City

Det är ca 4-6 km till city beroende på vart du ska. Det går att promenera och cykla. Du kan ta både tvärbanan med byte till tunnelbanan via gullmarsplan eller åka från pendeltågsstationen Årstaberg. Du har även knytpunkten Liljeholmen med shoppinggalleria och tunnelbanans röda linje.

 

Pendeltåg Årstaberg

Pendeltågsstationen Årstaberg är belägen 800 meter ifrån oss och är ett alternativ till tvärbanan där du lätt kommer till city. Vill man inte gå kan man ta buss eller tvärbana till Årstaberg. 

 

Tvärbana Årstafältet 

För närvarande byggs tvärbanan om och ersätts av ersättnigsbuss. Hållplatsen och tvärbanan är ett stenkast ifrån vår förening och går mellan Sickal och Thorildsplan. Se sl.se för aktuell information om renovering. 

                                                                                                                                                                                                                                                              

I närområdet

Snabbmat - Pizzeria Karavan, 122m 

Förskola - Årstaligan i Årsta, 122m

Buss&hållplats - Årstafältet, 160m

Lekplats - Blomparken, 164m

Cykelparkering - offentlig, 210m

 Park - Snigelparken, 223m

Stormarknad - Coop, 227m

Restaurang - Årsta Värdshus, 335m 

Närbutik - Årstabergs livs, 350m

Cafe'Tågstation - Årstaberg, 576m

Bank - Handelsbanken, 614m

Sportcenter - Flex Sportsclub, 622m

Bowlinghall - Bowl-o-rama, 625m

Bibliotek - Årsta bibliotek, 630m

Bageri - Tidermans bagarbod, 669m

Pub - Hjälmaren, 729m

Vatten - Mälaren, 732m

Apoteket - Apoteket Uttern, 768m

Golf - Årsta Golf, 806m 

Grundskola - Årstaskolan, 841m 

 
 
www.brfskattungen1.se
Brf Skattungen 1 © 2019


Föreningen förvaltas av Nabo.
Klicka på logotypen till höger för att komma till hemsidan där du kan
logga in till föreningens Intranät och Styrelseverktyg
Nabo